Aivojumppa – Brain Gym®

Mitä aivojumppa on?

Aivojumppa – Brain Gym® on kaikenikäisille soveltuva ohjelma, joka sisältää helppoja ja tehokkaita täsmäliikkeitä. Aivojumppaliikkeet vahvistavat ja luovat hermoratayhteyksiä luonnollisella tavalla eli liikkeen avulla, jolloin aivojen ja kehon toiminta on sujuvaa ja kokonaisvaltaista.

Aivojumppa – Brain Gym®:

  • tehostaa oppimista
  • auttaa keskittymään
  • vahvistaa itseluottamusta
  • kehittää toiminnanohjausta
  • parantaa motorisia ja visuaalisia taitoja
  • rauhoittaa ja rentouttaa
  • parantaa suoristuskykyä
  • poistaa stressiä

Kenelle aivojumppa sopii?

Aivojumppaliikkeet soveltuvat hyvin käytettäväksi sellaisenaan tai osana kuntoutusta, terapiaa ja opetusta. Liikkeet sopivat kaikenikäisille ja niitä voi tehdä itsekseen tai ryhmässä. Aivojumpan käyttöä itselle tai asiakkaille oppii parhaiten koulutetun aivojumppakouluttajan opastuksella.

Lapset

Aivojumpan avulla voidaan tukea laaja-alaisesti lapsen toimintakyvyn kehitystä. Liikkeitä tekemällä voidaan kehittää monipuolisesti lapsen valmiuksia, jolloin toimimisen esteet vähenevät tuottaen lapselle iloa ja onnistumisen kokemuksia arjen toiminnoissa.

aj_F1010035

Nuoret ja aikuiset

Aivojumppaliikkeiden avulla voidaan tasapainottaa arjen ja kiireen tuomia vaatimuksia sekä poistaa stressiä. Liikkeiden myötä on mahdollista löytää oma sisäinen tasapaino ja kyky olla läsnä tässä hetkessä, jolloin tasapainoisen mielen lisäksi opiskeleminen, työskentely ja sosiaalinen vuorovaikutus tapahtuvat luontevasti.

Seniorit

Aivojumppaliikkeitä tekemällä voidaan ylläpitää vireyttä ja muistia. Osa liikkeistä auttaa kehittämään tasapainoa ja koordinaatiota, jolloin liikkuminen on varmempaa ja arkipäiväiset toiminnot onnistuvat sujuvasti.

Miten aivojumppa sai alkunsa?

Aivojumpan on kehittänyt tohtori Paul Dennison 1970-luvulla Kaliforniassa työskennellessään aikuisten ja lasten kanssa, joilla oli oppimisvaikeuksia. Vuosikymmenien aikana Paul on soveltanut uusinta aivotutkimustietoa ja yhdessä vaimonsa Gail’in kanssa jatkanut aivojumpan kehittämistyötä.

Brain Gym® on rekisteröity tavaramerkki, jonka oikeudet omistaa Educational Kinesiology
Foundation, Ventura, California, USA.

aj_DSC_0507

Satuvision tarjoamia aivojumppa- ja oppimiskinesiologian koulutuksia:

1 – 8 tuntia kestävät kohderyhmän tarpeisiin yksilöllisesti suunnitellut koulutukset.

Aivojumppa – Brain Gym® -kurssi (4 pv, peruskurssi)

Kurssi on avoin kaikille aivojumpasta kiinnostuneille aikuisille. Kurssilla opitaan 24 aivojumppaliikettä ja niiden monet käyttömahdollisuudet. Sopii erityisesti terapeuteille, opettajille ja muille sosiaali- ja terveydenhoitoalan työntekijöille.

Näköjumppa – Vision Circles -kurssi (4 pv, peruskurssi)

Kurssi on avoin kaikille näkemisestä ja näköaistin kehittämisestä sekä luovuudesta ja leikkisyydestä kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan näköä ja muita aisteja tasapainottaviin harjoituksiin.

Yksilölliset aivoprofiilit -kurssi (3 pv, jatkokurssi)

Kurssilla keskitytään aivopuoliskojen erityistoimintojen tunnistamiseen ja tasapainottamiseen sekä oman oppimisprofiilin kartoittamiseen. Kurssille voi osallistua aivojumppaperuskurssin käyneet.

Kaikki kurssit ovat toiminnallisia; liikkeet, harjoitukset ja menetelmät opitaan oman tekemisen ja kokemuksen kautta. Kurssit ovat kansainvälisesti hyväksyttyjä, kurssille osallistuneet saavat kansainvälisen todistuksen.